x

Cookies - can't see site when 'necessary only' is selected.

Hi there - people in this group have been so helpful and generous in their advice that I have been extremely grateful for the help I have already received as a beginner in this area/ If anyone was able to advise me with this problem I would appreciate it enormously.

 

I have set up my cookie settings with CookieBot and after much headscratching thought it was ok. However, when I went back to my site a few days after making the changes I was unable to see anything at all other than the FB Messenger icon at the bottom of the screen - the rest of the screen was entirely blank below the browser bar. After a bit of investigation it transpired that all was well when choosing 'Allow all cookies' but having previously selected 'necessary cookies only' when viewing the site on my laptop, I am unable to access the site. This isn't ideal for customers, of course - please can anyone shed any light on what I may have done wrong and how to put it right?! 

 

Many thanks

 

Suzi 

Message 1 of 23
264 Views
1 Best Answer
Admin

Best Answer

Thanks for sending that on @suzi_edg 🙂! I had a look here and I think it might be working now? I check the website on both my computer and my own phone. When selecting Use necessary cookies only on both Chrome and Safari, I was still able to see the site, click into the Instagram feed and view products. 

 

Here's the website when I'm selecting just Use necessary cookies only. 

 

 

Here's the website when I'm selecting Allow all cookies.

 

Would you mind trying to visit the site on an incognito browser/private browser for me and see if that would help? If not, please let me know the exact version of your browser (you can check this here). That way, I can check in with the ECOM specialist team to reproduce this issue as well.

 

Tra
Community Manager, Square
Sign in and click Mark as Best Answer if my reply answers your question.

View Best Answer >

Message 4 of 23
253 Views
22 REPLIES 22
Admin

Hey @suzi_edg, glad to hear from you again!

 

If possible, would you mind sharing a link to the website with me and also the code that you use? I can double-check it with the ECOM specialist team as well to see what might be causing this, whether this is something to do with the code or with the site not working with the code. 

Tra
Community Manager, Square
Sign in and click Mark as Best Answer if my reply answers your question.
Message 2 of 23
249 Views

Hi - thanks for your reply - my site is ljus.co.uk and the code is <script id="Cookiebot" src="https://consent.cookiebot.com/uc.js" data-cbid="5f8f2dac-54ca-4d4b-812e-1e4027996fa9" data-blockingmode="auto" type="text/javascript"></script> in the head tag. It is VERY likely that I have done something wrong!

Thanks so much for any help you can give me 🙂

Message 3 of 23
250 Views
Admin

Best Answer

Thanks for sending that on @suzi_edg 🙂! I had a look here and I think it might be working now? I check the website on both my computer and my own phone. When selecting Use necessary cookies only on both Chrome and Safari, I was still able to see the site, click into the Instagram feed and view products. 

 

Here's the website when I'm selecting just Use necessary cookies only. 

 

 

Here's the website when I'm selecting Allow all cookies.

 

Would you mind trying to visit the site on an incognito browser/private browser for me and see if that would help? If not, please let me know the exact version of your browser (you can check this here). That way, I can check in with the ECOM specialist team to reproduce this issue as well.

 

Tra
Community Manager, Square
Sign in and click Mark as Best Answer if my reply answers your question.

View Best Answer >

Message 4 of 23
254 Views

Thank you so much for whatever it was that you did - it's all behaving perfectly now! 

Message 5 of 23
239 Views
Admin

Glad to hear it's all working now 😊!

Tra
Community Manager, Square
Sign in and click Mark as Best Answer if my reply answers your question.
Message 6 of 23
236 Views

Hello there, unfortunately I am having the same issue where I can’t view the website after selecting “the necessary cookies” option in the cookie banner. Please could you help?

Message 7 of 23
164 Views
Square Community Moderator

Hi @NordicRosie - Welcome to The Community!

 

Thanks for stopping by. I wanted to take a look into your Cookies issue and see if I can identify what may be happening and attempt to get it corrected as quickly as possible 🙂 

Ria
Community Moderator, Square
Sign in and click Mark as Best Answer if my reply answers your question.
Message 8 of 23
162 Views

Hi Ria, that’s great! Thank you so much! Our website is www.nordicrosie.com. 

Please let me know if you need anything else.

 

Thank you.

Message 9 of 23
151 Views
Admin

Hey @NordicRosie, I'm just stepping in for Ria here! I got a blank page as well when selecting Necessary Cookie Only and I couldn't see any reason why it happened. I've escalated this to our ECOM specialist team so they can investigate further and help resolve this as well.

 

Once I have an update from the team I'll be sure to follow up on this thread right away!

Tra
Community Manager, Square
Sign in and click Mark as Best Answer if my reply answers your question.
Message 10 of 23
145 Views

Hi, I'm getting the same issue https://the-glass-barn-studio.square.site Any help very much appreciated.

 

Message 11 of 23
141 Views

Hello, I am also having the same issue www.mapleapron.com

Message 12 of 23
135 Views
Admin

Hey @NordicRosie @DawnW and @mapleapron, thanks for raising this issue! Our engineering team has been able to investigate and resolve this, so the website should now display and run correctly when you select Use Necessary Cookies Only.

 

I've tested this on my end through incognito window and I can access the sites. Let me know how you get on; if you still run into any issue, do give me a shout here and I can take a further look into this myself. 

Tra
Community Manager, Square
Sign in and click Mark as Best Answer if my reply answers your question.
Message 13 of 23
127 Views

Thanks for looking into this for us all @tranguyen, our site seems to be 'back in business'! I seem to have messed up my google HTML Tag while trying to sort this out yesterday, should have left it to those who know what they are doing 🙂 so that will be my next task - Google have verified the site ownership but I've deleted the HTML Tag somehow and can't seem to find anything on google that matches the format I need for Square. Anyway, main thing is we are back out there, thanks again @tranguyan and the other folks that raised the point. Have a profitable weekend all!

Message 14 of 23
125 Views

Hi, I seem to be getting the same problem again? Not sure what you did last time but it worked 😊

Message 15 of 23
47 Views

Good afternoon! I am also having the same issue www.katowe.com. My customers are getting a blank page when they select 'only necessary cookies'. I tried as well incognito and I also got a blank page. Please help

Message 16 of 23
51 Views

I’m hoping @tranguyen might look into this for us as I am having the same problem. It happened a while back and @tranguyen got us all up and running again.

Message 17 of 23
45 Views

I hope they can help us too

Message 18 of 23
40 Views

I just want to follow up and let you know the issue has been resolved @katowe_uk and @DawnW! I've tested both sites and they should both be appearing when only necessary cookies are selected. Thank you for bearing with us while we look into this. 

Tra
Community Manager, Square
Sign in and click Mark as Best Answer if my reply answers your question.
Message 19 of 23
23 Views

Thanks for flagging this @katowe_uk and @DawnW! I'm going to reach out to our engineering team here so they can help resolve this as quickly as possible. 

Tra
Community Manager, Square
Sign in and click Mark as Best Answer if my reply answers your question.
Message 20 of 23
40 Views

Hello! I (and my customers) are having this problem as well. The Portal Bookshop | The Portal Bookshop (square.site) Can @tranguyen work their magic again?

Message 21 of 23
16 Views